استاد شعبان در کرمان در سال ۱۱۶۰ خورشیدی اندکی پس از قتل نادرشاه افشار متولد شد. او فرزند استاد محمد و برادر استاد علی است که به همراه برادرش و دیگر آشنایان به سبزوار آمده است.
آنان پس از ورود به سبزوار در خیابان رضوی و اطراف آن ساکن شده و شروع بکار میکنند. پس از مدتی که با همسایهها و اهالی آشنا شده و پس از گذشت چند سالی که کارهایی را بصورت خرد و کلان در سطح شهر و حومه آن انجام میدهند و در شهر بعنوان معماران و استادان ماهر و با ذوق و هنر معرفی میشوند مورد توجه اهالی شهر و مسئولین حکومتی قرار میگیرند و استاد شعبان بعنوان معمار شهرداری دعوت به همکاری در امور شهر میشود.
درآن زمان شهرداری بلدیه نام داشت و محل آن هم در ارگ حکومتی واقع در باغ ملی کنونی بود. از بناهای ساخت او میتوان به ساخت پل در مسیر جاده سبزوار به مشهد و سبزوار به تهران نام برد که یکی از آنها در مسیر جاده قدیم مشهد نرسیده به باغجر میباشد که پلی است سنگی با دودها نه قوسی شکل که فعلاً موجود میباشد و بنای هتل شهرداری سبزوار که متاسفانه نمای زیبای آن تخریب و مدفون گردیده و حمام شهرزاد و بنای شهرداری قدیم در باغ ملی و دهها منزل مسکونی زیبا درسطح شهر مخصوصاً در کوچه افتخار دربین سالهای ۱۲۸۰ تا ۱۳۳۰ بوده است.
او معمار رسمی خانواده بقراط حکیم بوده است وبا ایشان رفت وآمد خانوادگی داشته است و مقبره بقراط را بدستور او و با همکاری استاد علی برادرش ساخته است وخود استاد شعبان نیز بنا بر وصیت وسفارش بقراط در کنار مقبرهاش بخاک سپرده شده است. بعضی از کارهایی که توسط استاد شعبان دراین مدت درشهرداری انجام شده است به شرح زیر میباشد.
۱- احداث خیابانهای بیهق ۲- احداث خیابان اسرار ۳- احداث خیابان کاشفی ۴- احداث خیابان اسد آبادی ۵- شهرداری قدیم سبزوار واقع در باغ ملی شهرداری سبزوار ۶–سینما شهرزاد این بنا نیز در زمان حضور استادشعبان در شهرداری و بدست او و فرزندانش ساخته شده است.
هتل شهرداری سبزوار ساخته شده بدست استاد شعبان معمار وقت شهرداری سبزوار نمای این بنا با این زیبایی و هیبت خاص خود که نشان از فرهنگ ومعماری آن دوران (اوایل پهلوی اول) میباشد. استاد شعبان معمار و استاد این بنا شاید سواد خواندن و نوشتن نداشت ولی دارای درک و فهم و شعور عمیقی از معماری بود و هر شخص منصفی به این واقعیت واقف است.
در آن زمان پدر فرزند خود را از همان نوجوانی یعنی حدود ۱۲-۱۰ سالگی بکار میبرد تا در جوانی استاد کاملی گردد بنابراین فرزندان آنها حداکثر در ۲۵ سالگی استاد ماهری میشدند و در کنار پدر و یا جدای از او کارمی کردند. با توجه به اینکه استاد شعبان حداکثر در سی سالگی به سبزوار آمده است بیش از سی سال در شهرداری مشغول بکار بوده است چرا که در یکی از نامهها اشاره میکند که سالها است که در شهرداری مشغول کار است.
چون در آن زمان استخدامی و بیمه ای نبوده است بیشتر سالهای خدمتش را همچون دیگران روزمزد بوده است. او براساس نامههایی که از بایگانی شهرداری سبزوار بدست آمده است تا اندکی پس از سال ۱۳۳۰ معمار شهرداری سبزوار بوده است و پس از آن درخواست بازنشستگی میکند.
استاد شعبان در سال ۱۳۳۴ در سن ۷۸ سالگی پس از یک روز بستری در خانه فوت میکند و طبق سفارش بقراط استاد شعبان در کنار مقبره او که باتفاق برادرش استاد علی این معمار بزرگ ساختهاند بخاک سپرده میشود.